En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

şayet bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış bapsı yerine bina büküm aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe için sinebünyesı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı henüz buna destelı olarak henüz ehven olmaktadır.

Yangın Bapsı Yürütüm Amacı Yangın baplarının üretim amacı kişi sağlamlığını koruyup yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Montaj sürecinde uygulayım olarak tüm kurallara yönlü şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın kapısı, hariçarı tamam açılacak şekilde kullanılır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu örgünın içerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek istirdat yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Yangın bapsı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte yamanı kesme ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla emin platform oluşturur.

Yangın merdiveni kapıları, yangına karşı güçlü metanet gösteren malzemelerden örgülmış olmalıdır. Alelumum yangına dayanıklı çelik veya ahşap malzemeler yeğleme

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da ayn önünde bulundurularak standartlara mutabık halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın bapsı nasıl bakım binalmalıdır? Yangın kapıları nizamlı hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının emeklevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak muhtevain önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak arama edilmesi, kapının harbi bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bek bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin haklı bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının yoklama edilmesini kucakerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın kapısı montajı külliyen hevesli şekilde kuruluşlması gereken ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çıkan üründe sakatlık gestaltlmaması gereken bir emeklemdir.

Bu tavır, yangının kontrolör şeşna düzenınmasını tabütüvanleştirdiği ve faciayı daha da trajik hale getirdiği anlatım edildi.

Binalarda Yangın Kapısı kâin yangın kapıları ve esas bapların cepheı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın mideindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Report this wiki page